Kezdőoldal / BEAUTY BLOG / Tudatos férfi hajápolás – Útmutató igényes férfiaknak

Tudatos férfi hajápolás – Útmutató igényes férfiaknak

Tudatos férfi hajápolás - Útmutató igényes férfiaknak

Habár szokás mondani, hogy a szem a lélek tükre, a frizuránk legtöbbször mégis többet mond el rólunk, mint azt gondolnánk. Segítségével kihozhatod megjelenésedből a maximumot, hiszen a férfi hajápolás íratlan szabályait követve megfelelő keretet tudsz biztosítani arcodnak és megalapozni az ápolt megjelenést. De mégis mikre kell odafigyelni a tudatos férfi hajápolás során? A továbbiakban erre adunk választ.

Tekintsd a hajmosást a tudatos férfi hajápolás alapjának!

Mivel a hajmosás során készítjük elő mindennapi megjelenésünk legfőbb alapanyagát, így beláthatjuk, hogy a megfelelő frizura elkészítése, akár már ezen áll vagy bukik. Hetente maximum 3-4 alkalommal javasolt a hajmosás a fejbőr maszírozásával egybekötve, hiszen nem csak a vérkeringés serkenthető ezáltal, de segít eltávolítani az elhalt hámsejteket is. Ha ennél többször mosol hajat azzal nagyobb kárt okozol mint hasznot, hiszen hidratáló funkcióval rendelkező, természetes olajokat távolítasz el a fejbőrödről. Továbbá hajmosás során forró víz helyett inkább langyosat használj, így megelőzheted fejbőröd kiszáradását, ami sok esetben korpásodáshoz vezethet.

tudatos férfi hajápolás

Használj sampont, de ügyelj rá, hogy milyet!

Nagyon csábítóan hangzik, mégsem tartozik életed legjobb döntései közé, ha átlagos drogériákban beszerezhető 2 az 1-ben tusfürdőket használsz, hiszen ezek a termékek nem képesek mindkét feladatot egyenlően ellátni. Jobban jársz, ha a saját hajtípusodhoz legjobban illő, kifejezetten hajmosásra szánt professzionális terméket vásárlod. Habár nem a férfi hajápolás elengedhetetlen elemeként van a köztudatban, mégis nagyon fontos a samponnal történő tisztítást követően kondícionáló használata is, melynek segítségével fenntarthatod hajad hidratáltságát.

tudatos férfi hajápolás

Sajnos manapság egyre több férfi szenved száraz haj és fejbőr okozta nehézségekkel a mindennapi hajápolása során. Ha Te nem szeretnél beállni a sorba, hanem a tudatos férfi hajápolás híve vagy, akkor válaszd az Oxygeni kifejezetten erre a célra kifejlesztett Száraz haj és fejbőr ápoló csomagját. Az Oxygeni Hair Hydrate sampon és Oxygeni Hair Sensitive hajmaszk együttes használatával újra hidratálttá és könnyen kezelhetővé válik a hajad. Próbáld ki és rendeld meg most webshopunkban!

Oxygeni Hair száraz haj és fejbőr ápoló csomag

Alkalmazd a megfelelő hajszárítási technikákat!

 

Hiába mosol megfelelően hajat, ha azt követően a hajszárításnak nem tulajdonítasz kellő fontosságot. Ha nem figyelsz eléggé oda nemcsak a további hajformázást nehezíted meg, de hajszerkezeted is jelentősen gyengítheted. A férfi hajápolás egyik legnagyobb vétkének számít, ha közvetlen hajmosás után törölközővel erősen dörzsölni kezded fejedet ahelyett, hogy finoman csak felitatnád a felesleges vizet. Ha nincs lehetőséged szobahőmérsékletű levegőn megszárítani, akkor se a hajszárító legmagasabb fokozatával ess neki, mivel a forró levegő rendkívül roncsoló hatású. Inkább alacsonyabb fokozaton, a hajszárító szűkítő fejét is segítségül véve kezdj bele a hajszárításba. Ha laposabb frizurát szeretnél, akkor a haj növekedési irányával megegyezően, ha pedig extra volument akarsz elérni, akkor pedig azzal ellentétes technikával szárítsd meg hajadat.

tudatos férfi hajápolás

Nézz szembe a tudatos férfi hajápolás legnagyobb kihívásaival!

 

Kétséget kizárólag a férfi hajápolás legnehezebb része a hajformázás, mely kellő odafigyelést, türelmet és tapasztalatot kíván. Hajmosást követően még vizes állapotában kezd már el egy fésű vagy a kezed segítségével beállítani a kívánt formát, ezáltal jelentősen lerövidítheted a hajformázás időtartamát. A hajformázó termékeket törölközőszáraz hajra vidd fel, mikor már 60-70%-ban száraznak mondható a hajad. Ez nagyjából 30 másodpercnyi szárításnak felel meg hajszárító esetén. A hajformázó termékből először csak borsónyi mennyiséget oszlass szét a kezeden, majd vidd fel a hajra, így nagyobb esély van rá, hogy egyenletesen oszlik el a termék és nem csomókban áll meg. Amennyiben kevésnek ítéled meg, nyugodtan ismételd meg, amíg el nem éred a kívánt hatást. Ha pedig igazi profivá szeretnél válni, nézz utána az olyan különböző termékek közötti különbségeknek, mint a pomádé, vax vagy a zselé annak érdekében, hogy a célodnak és hajtípusodnak legmegfelelőbbet tudd kiválasztani.

tudatos férfi hajápolás

Fogadd meg a hajvágással kapcsolatos tippeket!

 

Az ápolt megjelenéshez nem elég, ha a korábbi pontokat betartod, havonta egyszer ajánlatos egy fodrászt is felkeresned. Előfordulhat, hogy ez idő alatt még nem lesz túl hosszú a hajad, viszont a nyakon és a füleken időközben megjelenő szőr már elrontja az igényes összképet. A fodrász kiválasztása során elsősorban a kapott szolgáltatás minősége és ne az ára legyen a legfőbb irányadó, hiszen csak egy megfelelően képzett fodrász tudja tökéletesen megvalósítani a frizuráddal kapcsolatos elképzeléseidet, valamint olyan tanácsokkal lát el, amivel az ápolt frizurát nem csak a következő hajmosásig tudod fenntartani, de heteken keresztül magad is el tudod készíteni.

tudatos férfi hajápolás

A tudatos férfi hajápolás hiába tűnhet elsőre egyszerűnek, mégis nagyon sok mindenre kell odafigyelni a hajmosástól kezdve a szárításon át, egészen a formázásig. Ha úgy érzed eddig nem a legjobb termékeket használtad, nézz szét webshopunkban, ahol megtalálod az igényeidnek legmegfelelőbb készítményeket. Abban az esetben, ha meglévő frizuráddal kapcsolatosan bizonytalanodtál el, esetleg kíváncsi lennél, hogy a hozzád passzoló frizura egészen pontosan milyen hajápolási rutint igényel, akkor látogass el budai vagy pesti szalonunkba, ahol profi kezek várnak!

 

Szerző: Bogos Boglárka

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel

open

Érdekelnek a természetes hajápolási tippek szakembereinktől? Iratkozz fel hírlevelünkre!       Hírlevél feliratkozás