Kezdőoldal / BEAUTY BLOG / Természetes szépségápolás

Természetes szépségápolás

Természetes szépségápolás

Természetes szépségápolás

Bio? Vegán? Organikus?

Természetes szépségápolás – mi jut eszünkbe erről?

Sokaknak a természetes szépségápolás hallatán a különféle olíva olajos arcradírok, a mézes, tojássárgás hajpakolások, vagy a zöld teafilteres borogatás jut eszébe. A válasz azonban korántsem ennyire felszínes. A természetes szépségápolás nemcsak egy trend, ami arról szól, hogy „nézzük, mi is akad a kamrában?”. Sokkal inkább egy életforma. Elköteleződés a természet- és állatvédelem mellett, miközben azt üzenjük a világnak „egészséges és gyönyörű vagyok”. A valódi természetes szépségápolás követői kiemelt figyelmet fordítanak a kozmetikumok összetevőire,  a helyes táplálkozásra, a rendszeres mozgásra és a stresszoldásra. Igen, elsőre közhelyesen hangozhat, de hidd el, minél inkább szeretnéd helyettesíteni ezeket, annál többet ártasz a hajadnak, a bőrödnek és a lelkednek is. Olvass tovább és tudd meg, hogyan légy egyszerre dögös és természetes!

természetes szépségápolás

Natúr, organikus, vegán – mit is jelentenek a fogalmak?

Először is fontos tisztáznunk az alapfogalmakat, hogy pontosan tudd, mit és miért veszel. Íme néhány gyakran olvasott kifejezés, amiknek valódi jelentését talán a mai napig nem ismered.

Natúr

A természetes szépségápolás kategóriáiban a natúr a legősibb és legnagyobb halmaz. Tiltja a génmódosított növényekből nyert és az állati eredetű nyersanyagok felhasználását, azonban nem tiltja kifejezetten az állatokon való terméktesztelést. Alapvetően törekszik a természetes, növényi anyagok felhasználására, de ennek tekintetében nincs meghatározva minimális arány. Ezenkívül nem tiltja egyes tartósítószerek alkalmazását sem. Ha egy kozmetikum csomagolásán ezt látod, az azt jelenti, hogy a termék állati eredetű anyagokat nem tartalmaz, főként a természetben megtalálható, de nem teljesen mesterséges anyagoktól mentes.

Organikus

Az organikus kozmetikumok esetében a gyártóknak sokkal szigorúbb előírásokat kell betartaniuk, mint a natúr termékek esetében. Itt már meghatározott minimális aránnyal kell dolgozniuk a természetes anyagok felhasználását illetően. Azonban fontos tisztázni, hogy ez az arány cégenként változhat. Általában véve elmondható, hogy az organikus termékek nem tartalmaznak szintetikus tartósítószereket, szín- és illatfokozókat, sem génmanipulált összetevőket. Ezen felül a gyártók kötelesek teljes egészében feltüntetni és tanúsíttatni a termék receptúráját. Tehát a termék csomagolásán a felhasznált anyagok közt nem szerepelhetnek sem fantázianevek, sem „titkos összetevők”. Az organikus és a bio jelentése megegyezik, így, ha a kettő közül bármelyiket olvasod az azt jelenti, hogy a termék nem tartalmaz sem állati eredetű anyagokat, sem szintetikus fokozókat. Ezen felül teljes egészében tisztában lehetsz az alkotóelemekkel.

Vegán

Nem keverendő össze a vegetarianizmussal! A vegetarianizmus alapvetően egy táplálkozási forma, amely kizárja a húsfogyasztást, ugyanakkor nem feltétlenül tiltja az állati eredetű összetevőket, mint például a tojás és a tejtermékek. A vegán életmódhoz ezzel szemben hozzátartozik, hogy az ételeinken kívül a napi használati tárgyaink, a kozmetikumaink, és alapvetően a minket körülvevő környezet teljes egészében mentes legyen az állati eredetű anyagoktól és az állatkísérletektől. Így, amikor azt olvasod egy termék csomagolásán, hogy vegán az azt jelenti, hogy állati eredetű anyagoktól mentes és állatokon nem tesztelt termékről van szó.

Légy valódi nagykövet

Most már talán Te is tisztábban látod, milyen sok és mégis milyen kevés, árnyalatnyi különbségek léteznek a természetes szépségápolás műfajában. Ha rábukkantál erre a cikkre, az azt jelenti, hogy valamilyen okból Te is szeretnél csatlakozni a természetes szépségápolás nagyköveteihez. Ha tudod az alapfogalmak jelentését, biztosan nem jössz zavarba a különböző termékcímkék láttán, a környezet- és egészségtudatos vásárlás azonban csak a kezdet. Íme néhány tipp, amivel tökéletesen kihasználhatod kozmetikumaink jótékony hatásait.

természetes szépségápolás

Hajápolás mesterfokon

Nemcsak a bőröd igényli a folyamatos táplálást és ápolást. A haj egészségének és szépségének megőrzése kulcsfontosságú eleme az ápolt és gyönyörű megjelenésnek, azonban sokunk életét már tinikorunk óta megkeserítik a fénytelen és sprőd hajszálak. A Natulique organikus hajápoló termékei a természetes szépségápolás jegyében készültek. Kizárólag vegán, organikus, állatkísérlet-, PPD-, mesterséges illatanyag-, ammónia- és parabénmentes haj- és fejbőrápoló termékeket kínál. Az Everyday Hair And Scalp Hairwash lágy sampon visszaállítja a fejbőr megfelelő nedvességtartalmát. Könnyed organikus hatóanyagokat és natúr olajokat tartalmaz, amelyeket elsősorban festett hajra ajánlunk. Hidratáló hatású és az érzékeny fejbőr tisztítására kiváló. Jótékony vitaminokat és több mint 75-féle organikus tápanyagot tartalmaz.

natulique-everyday-hair-and-scalp-hairwash_

Hajápolás rendszeresen

Akár a természetes szépségápolás híve vagy, akár nem, a rendszeres tisztítás és hidratálás alapkövetelmény, aminek megspórolása a lehető legrosszabb, amit tehetsz a hajaddal. Próbáld ki a Everyday Hair And Scalp Conditioner hajápolót, mely kifejezetten érzékeny fejbőrre ajánlott. Jótékony vitaminokat és több mint 75-féle organikus tápanyagot tartalmaz. Magas minőségű igazoltan organikus jótékony hatóanyagokat tartalmaz, mint amilyen az aloe vera, a sárgabarackmag olaj és a mandulaolaj, amelyek ápolják és védik a fejbőrt agresszív kemikáliák nélkül.

natulique

Igazoltan organikus és natúr összetevőkből

Próbáltad már a Root Lifter Volume Tonicot? Igazoltan organikus hajtőemelő tonik, amely azonnali tartást biztosít a hajnak akár 24 órán keresztül. Pár gyors fújással dúsabb hatást biztosít a hajnak, kiváló megoldás vékonyabb szálú, lelapuló hajra. Lenyűgöző, természetes hatás órákon keresztül minden típusú hajnak.

natulique

Ha úgy döntöttél elég volt a mesterséges vegyszerekkel teli kemikáliákból és az állatkísérletekből, ne mérgezd tovább se a tested, se a lelked, se a környezeted! Légy velünk Te is organikus és mégis stílusos. Számolj le Te is a felesleges kemikáliákkal és próbáld ki a vegán, organikus, állatkísérlet-, PPD-, mesterséges illatanyag-, ammónia- és parabénmentes Natulique termékeket! Tegyél ma a jövődért, és óvd meg magadat és a bolygónkat is! Kattints a linkre a termékekért és ne feledd: csak természetesen! 🙂

Szerző: Balázs Anett

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel

open

Érdekelnek a természetes hajápolási tippek szakembereinktől? Iratkozz fel hírlevelünkre!       Hírlevél feliratkozás