Kezdőoldal / Szolgáltatás / Fejbőrproblémák és hajhullás ellen – oxigénterápiával

Fejbőrproblémák és hajhullás ellen – oxigénterápiával

A különböző haj- és fejbőr problémák sajnos egyre több embert érintenek az általános egészségromlás és a környezeti tényezők miatt is. Gyakori panasz a hirtelen megjelenő, erős hajhullás, irritált, zsíros vagy éppen száraz fejbőr illetve az egyik leginkább jellemző tünet a vékony, töredező és fénytelen hajszálak. Sokféle okból eredeztethetőek a problémák (hormonális vagy lelki gondok, az immunrendszer nem megfelelő működése, hiánybetegségek), és gyakran orvosi segítséget igényelhetnek.

Sokszor azonban egy egyszerű ok áll a háttérben: a hajhagymák nem megfelelő vér-, oxigén-, ásványi anyag- és vitaminellátása. Speciális oxigénterápiánk erre a gyakori problémára nyújt megoldást nőknek és férfiaknak egyaránt.

Az oxigénterápia hatásai

💧 revitalizálja a sérült és gyenge hajat, hidratálja a fejbőrt és a hajszálakat

💧 elősegíti a hajszálak megerősödését, sűrűsödését és növekedését

💧 hajnövesztés serkentő hatással bír

💧 segít új életre kelteni a hajhagymákat

💧 regenerálja az igénybevett, szőkített, károsodott hajat

💧 mélyen táplál, a sejteket belülről tölti fel értékes hatóanyagokkal

💧 elősegíti a sejtregenerálódást

💧 stabilizálja a bőr pH értékét

Mádai Vivien ajánlásával

HOGYAN MŰKÖDIK AZ OXIGÉNTERÁPIA?

Az oxigénterápia lényege, hogy magasnyomású, tiszta oxigén segítségével, fontos vitaminokat és ásványi anyagokat juttatunk a bőr legmélyebb rétegeibe, egészen a hajhagymák gyökeréig. A kezelés során a hatóanyagokat folyékony formában, a megfelelő időben és sorrendben juttatjuk be a fejbőrbe.

Az oxigénterápia bármilyen fejbőrprobléma esetén alkalmazható, a gyógyulási és regenerálódási időt lényegesen csökkenti. Már az első kezelés után látható és érezhető az eredmény, de a teljes kúrajavaslatunk a fennálló problémától függően 5 – 10 alkalom, mely alatt a hajas fejbőr és a hajhagymák is maximálisan regenerálódnak és új életre kapnak.

A kezelés során kizárólag palackozott tiszta oxigént használunk, mely azért lényeges, mert más gépi oxigénterápiánál a szoba oxigénjét használják, mely nem alkalmas, sőt sok esetben káros is az átlagos városi lényszennyezettséget tekintve.

A koncentrált oxigén a legfontosabb életelixír – a sejtstruktúra egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen, nélküle az élet elképzelhetetlen. Az egyre növekvő környezetei hatások (kipufogógázok, az erős UV sugárzás, elektroszmog stb.) folyamatosan terhelik bőrünk oxigéntartalékait. Oxigénhiány esetén a bőrsejtek leépülése észlelhető – romlik a koncentráló képesség, alvászavarok jelentkeznek, és az immunrendszerünk, illetve a hormonháztartásunk működését is negatív irányba befolyásolja. Így alakulhatnak ki a makacs bőrproblémák, a hajas fejbőr problémái is – ezért találkozunk egyre több betegséggel, mely a hajas fejbőrt és a hajhagymákat érinti.

Az oxigénterápia stabilizálja a sejteket és meghosszabbítja az életüket, mialatt az elhalt sejtek feloldódnak. Az oxigén jelentősen növeli a bőr nedvességtartalmát és a bőr ellenálló-képességét, így javul a hajas fejbőr állapota és megerősödnek, új életre kapnak a hajhagymák.

Az oxigén felelős a létfenntartásunkért és sejtjeink gondtalan működéséért. A hiányos oxigénellátás nagyon gyakran az elégtelen vérkeringés és tápanyagellátás kiváltó oka, ezáltal közvetlenül hozzájárul a bőr gyengüléséhez és az olyan problémák kialakulásához, mint a hajhullás vagy hajgyengülés, fejbőrön jelentkező kellemetlen tünetek. Az oxigén vérkeringés-javító hatással bír, így segíti elő a kollagén képződést, ami elengedhetetlen az egészséges hajkorona érdekében, hiszen ez a haj elsődleges strukturális fehérjéje: felébreszti az alvó hajhagymákat, fellép az olyan problémák ellen, mint a hajhullás, korpásodás, ekcéma, pikkelysömör.

Milyen típusú haj- és fejbőr problémák kezelésére ajánlott az oxigénterápia?

Férfias kopaszodás

A kopaszodás lassítható, megállítható, sőt a megfelelő terápiával új hajszálak növekedése és elősegíthető. Az oxigénterápia során a már 4-5 éve nem aktív hajhagymákat is újra tudjuk aktiválni, így ezekre a területekre is visszanőhet a haj. A kopaszodás oka ebben az esetben nem számít, a javulás minden esetben garantált, csak mértéke illetve gyorsasága különböző az egyéni tényezők miatt. Már az első alkalom után érezhető a hajhagymák és hajszálak erősödése.

Korpásodás

A korpásodásnak zsíros és száraz fajtáját különböztetjük meg. Száraz korpa esetén sárgás-szürkés vagy fehér korpalemezek válnak le a fejbőrről, gyakran észrevehetőek a vállon, ruhán is. Zsíros korpa tünetei a sárgás-fehér és és barna gömbölyű, ragacsos korpa darabok a fejbőrön és a hajszálakon. A fejbőr  kipirosodik és erőteljesen viszket. Az oxigénterápia korpásodást a legtöbb esteben 1-3 alkalom után már nagyon látványosan kezeli és sok esetben elegendő az ismétlő kezelés.

Női hajhullás

Az oxigénterápia minden típusú hajhullásra azonnali megoldást jelent, de elsősorban tüneti kezelés. Többéves tapasztalatunk, hogy a  terápia megkezdése és az általa tapasztalt azonnali eredmény olyan lelki megnyugvást okozhat a vendég számára, ami segít a kiváltó okot is gyógyítani. A hajhullást legtöbbször valamilyen lelki problémához, stressz okozta szorongáshoz kötjük, de minden esetben ki kell vizsgálni a lehetséges egészségügyi okokat is. Hajgyógyászaink minden esetben ajánlanak kiegészítő orvosi és labor vizsgálatokat. A hölgyek hajhullásának kezelésében olyan sikertörténeteink vannak, melyre valóban büszkék vagyunk. Nincs még egy olyan kezelés mely a kemikáliák és minden kockázat teljes kizárásával tudna ilyen hatékonyan segíteni a női hajhullásban.

Sebborrhea

A seborrheás dermatitisz egy gyakori, krónikus és kellemetlen bőrbetegség, mely jellemzően sárgás foltokat hagy a fejbőrön és az arcon. Az élethosszig tartó problémára a rendszeres oxigén kezelés hosszútávú megoldást nyújt. Már 1-2 alkalom után szemmel látható eredményt tudunk mutatni vendégeink számára.

Pikkelysömör

A pikkelysömört tévesen tartják korpának, mert hasonlóan száraz, viszkető fejbőrt eredményez. Megjelenése leggyakrabban az immunrendszer hibás működésének tudható be. Ekkor a bőrsejtek a normális 28 napos ciklus helyett rövidebb idő alatt, 3-4 naponta termelődnek újra, ezzel okozva felgyülemlett bőrrétegeket a fejbőrön. A pikkelysömör nagyon makacs bőrprobléma amire a bőrgyógyászok sok esetben gyógyszeres kezelést vagy krémeket javasolnak, ez viszont hosszútávon károsíthatja  a bőr immunitását és egyéb káros hatásai is lehetnek. Az oxigénkezelés nem tartalmaz semmilyen gyógyszer vagy egyéb kemikáliát, kizárólag 100%-ban természetes hatóanyagok révén érjük el az eredményt. Pikkelysömör esetén 5- 10 alkalom után sokszor elegendő csak az ismétlő- fenntartó kezelés, nagyon szép eredményeket érünk el.

Zsíros fejbőr

A fejbőr zsírosodását szintén számos tényező kiválthatja: a helytelen táplálkozástól kezdve egészen a hormonális változásokig.

A faggyúmirigyek túltermelődésekor a hajhagymák is elzsírosodhatnak, ami miatt sokkal kevesebb tápanyagot képesek felvenni, ami szintén hajhullást okozhat. Az oxigén terápia a faggyútermelés egyensúlyának visszaszerzését is elősegíti, így többé nem kell a kellemetlen tapintású, lelapuló hajtól tartani. Az oxigénterápia 100%-ban megszűnteti a normálistól eltérő fejbőr zsírosodást. Van aki 2-3 naponta kénytelen megmosni a haját, a terápiát követően ez az idő 4-5 napra is kitolódhat.

Kemoterápia, sugárkezelés vagy hajbeültetés után

Tapasztalataink alapján hajbeültetés vagy kemoterápia után ötször gyorsabban nő vissza az új hajacska és elképesztő gyorsan erősödik vissza. Minden esetben javasoljuk a kezelőorvossal való egyeztetést a hajterápiáról. Szinte kivétel nélkül rábólintanak, ha megértik működését és megismerik hatóanyagait, de a biztonság szempontjából fontos, hogy értesüljenek a terápia megkezdéséről. Hajgyógyászaink szívesen segítenek ebben is.

Fejbőrirritáció, allergiás tünetek

Fejbőrirritáció akár hosszabb ideig is fennállhat, olyan esetben, ha a vendég nem ismeri a tünetek okát. Ez gyakran valamilyen összetevőre, vagy akár ételallergiára is utalhat. Az oxigénterápiás kezelés során a fejbőr kéregtelenítése során a fejbőr 100%-ban megtisztul minden ártalmas anyagtól és a vitaminok segítik megerősíteni azt. Sok esetben nem soha ne derül fény az allergiás reakció valódi okára, hiszen a mai világban olyan sok dolog okozhat allergiát, hogy egyszerűen lehetetlen mindent kizárni. A legtöbb kezelés nem javallott gyulladt- irritált fejbőr esetbén, hiszen nagy a kockázata, hogy még nagyobb bajt okozhat. Az oxigénterápiát a legérzékenyebb a legirritáltabb fejbőr esetén is lehet alkalmazni, hiszen hatóanyagai kizárólag természetes eredetűek és dermatológiailag teszteltek!

Száraz fejbőr

Száraz, húzódó, hámló fejbőr kellemetlen érzetű és a korpaszerű fejbőr hámlás miatt látványa sem pozitív. A faggyúmirigyek nem megfelelő működése miatt léphet fel, ami komoly hajhulláshoz is vezethet. A fejbőr kúraszerű kezelésével a hajas fejbőr visszanyerheti rugalmasságát és hidratáltságát. A száraz fejbőr sok esetben a nem megfelelő tápanyag és oxigénellátás miatt kialakult dehidratáció miatt alakul ki, illetve a nem megfelelő otthoni hajápolók használata miatt fokozódik. Már néhány oxigénterápiás kezelés után lényeges javulás tapasztalható ami a megfelelően kiválasztott otthoni termékek használatával stabilizálható.

Ekcéma

Ekcéma az emberi test egész területén megjelenhet, így a hajas fejbőrön, vagy a haj mentén is. Égő, viszkető érzése és látványa sem kellemes, kezelés nélkül pedig akár foltos hajhulláshoz is vezethet, melyet nehezebb visszafordítani, mint megelőzni. Ezért érdemes az oxigénterápia kúraszerű alkalmazása, mely helyreállítja a bőr szerkezetét, nyugtatja azt és segít a hajhagymák regenerálódásában. Nagyon sok vendégünk életét nehezíti meg az a probléma, valóban sokan járnak oxigénterápiára ekcémájuk orvoslására. Mivel az ekcéma immunológiai probléma, így a bőr megfelelő immunitását és öngyógyító mechanizmusát kell visszaállítani. Mi sem lehet erre megfelelőbb, mint a megfelelő tisztítás, hidratáció, extra magas hatóanyagú vitaminszérumok és a tiszta palackozott oxigén!

A kezelés folyamata

mikrokamerás és manuális hajdiagnózis

kezelési terv felállítása a diagnózis függvényében

otthoni hajápoló csomag ajánlása

életmód tanácsadás

hajmosás hajtípusnak megfelelő samponnal

kéregtelenítés – masszírozás

tonizálás – mélyhidratálás

vitaminok befújása oxigénnel

KONTRAINDIKÁCIÓK - MIT TEHETÜNK ÉS MIT NEM A KEZELÉS ELŐTT ÉS UTÁN?

Mit kerüljünk a kezelés előtt és után?

 • A kezelés előtti és utáni legalább 1 hétben kerüljünk bármilyen kémiai műveletet. Közvetlenül hajfestés után nem is érdemes oxigénterápiás kezelésre menni, mivel van olyan hajfesték, ami kophat a kezelés során.
 • A kezelés napján és a kezelés után 60 percig tilos a dohányzás, szénsavas és koffeintartalmú italok fogyasztása.
 • A kezelés előtt és után 48 óráig nem ajánlott a hajmosás, de 24 óra a minimum.
 • A kezelés után 12 órán keresztül nem ajánlott erős izzadással járó sportot végezni vagy szaunába/gőzfürdőbe/szoláriumba menni.
 • A kezelés után 48 órán keresztül tilos a fejbőrt közvetlen napsugárzásnak kitenni (érzékeny a kéregtelenített bőr).

Mit javaslunk a kezelés megkezdése előttre és utánra?

 • A kezelés előtti napokon figyelj arra, hogy egészségesen táplálkozz, minél több vitamindús ételt vigyél be a szervezetedbe (zöldségeket, gyümölcsöket).
 • A kezelés megkezdése előtt kiemelten figyelj a megfelelő folyadékmennyiség bevitelére, igyál naponta minimum 2 liter szénsavmentes vagy szűrt vizet.
 • Próbálj meg időben lefeküdni a kezelés előtti napokon, és biztosítani szervezetednek a 8 órai éjszakai pihenést.

Fontos tudnivalók:

 • A kezelés teljesen biztonságos terhes nők vagy gyermekek esetében is!
 • A diagnózis és a kezelési terv felállításához szükségesek lehetnek további laborvizsgálatok és orvosi szakvélemények, amelyeket a hajgyógyász kérhet (belgyógyászati, teljes vérkép- góckutatással és autoimmun képpel, endokrinologiai (hormon) vizsgálat szintén vérvételből, fogászati vizsgálat, nőgyógyászati vizsgálat, ételallergia vizsgálat (glutén, laktóz stb.)
 • A kezelés során használt termékek és az otthoni hajápolók natúr kozmetikumok, állatkísérlettől mentesek és és semmiféle kemikáliát nem tartalmaznak.

Az oxigénkezelés nemcsak fejbőr- és hajproblémákra nyújt hosszú távú megoldást. Speciális összetételének köszönhetően a vitaminkomplexum serkenti a hajnövekedést, és megerősíti a meggyengült, vékonyszálú hajat, ezáltal segít a hajhullás megállításában. Ha csak szeretnéd szebbé tenni a hajkoronád, akkor is tökéletes választás az oxigén-terápia. Már a 2-3 kezelés után észlelhető a gyorsabb hajnövekedést, de ha egy teljes 10 alkalmas kúrát végigcsinálsz, rendkívül látványos változásra számíthatsz. A hatóanyagok fényessé, erőssé és selymessé teszik a frizurád, miközben a hajsűrűséged is nő és a hossza is gyorsabb növekedésnek indul.

Otthoni hajápolás 100% natúr termékekkel

A megfelelő, szakszerű otthoni hajápolás elengedhetetlen része az oxigénterápiás kezeléseknek. Az oxigénterápia kezelés során használt alaptermékeink otthoni használatra is elérhetőek, sőt az otthoni hajápolási rutin felerősíti és gyorsítja a kezelés hatásosságát és hatékonyságát. Az Oxygeni Hair otthoni termékek szisztémában épülnek a kezelés hatóanyagaira, erősítik és segítik a hatóanyagok, vitaminok és ásványi anyagok beépülését. Otthoni termékeink ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazzák, mint a kezelésünk, ezáltal nyújtják és felgyorsítják a terápia hatását. Ezért a kezelés kiegészítésére kizárólag az Oxygeni Hair hajápoló termékei alkalmasak.

FONTOS INFORMÁCIÓK VENDÉGEINKNEK

Kedves Vendégünk,

Kérünk, érkezz pontosan az oxigénterápiás kezelésedre! Amennyiben elmulasztod lemondani időpontodat, és telefonon sem ér el téged hajgyógyászod, ha bérleted van, levonunk egy alkalmat a bérletedből, illetve ha nincs bérleted, a következő alkalommal, amikor igénybe szeretnéd venni az oxigénterápiás kezelést, ki kell fizetned az előzőleg elmulasztott alkalmat is.

Időpontot/foglalást lemondani 24 órán belül csak különleges indokkal lehetséges. A 24 órán belüli időpontlemondás egyszeri alkalommal, különleges indokkal megengedett.

Maximum 10 perc késést tudunk tolerálni. 10 perc késés után hajgyógyászod nem köteles fogadni és elvégezni az oxigénterápiás kezelést. Az adott alkalmat viszont ki kell fizetned vagy egy alkalom levonásra kerül a bérletedből.

Köszönjük!

Az Oxygeni Hair csapata

OXIGÉNTERÁPIA ÁRAK

Hajgyógyászati tanácsadás - Mikrokamerás fejbőr és hajdiagnózis - 30 perc5.500 Ft
Első alkalom Oxigénkezelés férfiak és rövid hajú vendégeink számára: (az első alkalom tartalmazza a konzultációt, hajdiagnózist és az Oxigénterápiát - 90 perc)22.000 Ft
Első alkalom Oxigénkezelés fél- és hosszú hajú vendégeink számára: (az első alkalom tartalmazza a konzultációt, hajdiagnózist és az Oxigénterápiát - 90 perc) 25.000 Ft
Oxigénterápia bérlet vásárlása esetén kedvezmény férfiak és rövid hajú vendégeinknek - 60 perc17.400 Ft/alkalom
Oxigénterápia bérlet vásárlása esetén kedvezmény fél- és hosszú hajú vendégeinknek - 60 perc20.800 Ft/alkalom
5 alkalmas Oxigénterápia bérlet férfiak és rövid hajú vendégeink számára (1 ajándék hajvágás)87.000 Ft
5 alkalmas Oxigénterápia bérlet félhosszú és hosszú hajú vendégeink számára (1 ajándék hajvágás)104.000 Ft
10 alkalmas Oxigénterápia bérlet férfiak és rövid hajú vendégeink számára (+2 ajándék hajvágás) 174.000 Ft
10 alkalmas Oxigénterápia bérlet félhosszú és hosszú hajú vendégeink számára (+2 ajándék hajvágás) 208.000 Ft
Választható otthoni Oxygeni Hair hajápolási csomagok10.000 - 70.000 Ft

VENDÉGEINK VÉLEMÉNYE

“Nagyon érzékeny fejbőröm van, nehezen boldogultam a szárazsággal, sokkal hámlott, korpásodott. Elegem volt már a vegyszerekből, mindenféle csodákat ígérő szerekből. Az oxigén terápia során 3 alkalom után elmúltak a panaszaim, és a hajamon is elkezdtem érzékelni a változást. Mindenkinek bátran ajánlom”

Szekeres Luca (27)

“Néhány éve kezdett el érezhetően ritkulni a hajam, de semmi komolyabb bajom nem volt, így az okát sem értettem. Fodrászom tanácsára próbáltam ki az oxigén kezelést. Most második hónapja járok az oxigén terápiára – annyit mondok, nagyon látványos a változás!”

Szabó Antal (35)

“Nem hiszek a csodaszerekben, de a természetes dolgokban igen, ezért szerettem volna az oxigén kezelést kipróbálni. Már egy hónapon túl vagyok, és imádom az előtte-utána fotóim :)”

Papp Claudia (46)

Sajnos a kemoterápia után nagyon nehezen tért magához a hajam, két oxigénterápia után viszont annyit nőtt és erősödött mint hat hónap alatt előtte. Sajnálom, hogy nem azonnal kezdtem el a kezelést, mert sokat segített lelkileg is! Köszönöm Váczi Krisztiánnak a rengeteg támogatást!”

Nagy Anett (40)

“Nagyon zavart, hogy kopaszodom és két sikertelen hajbeültetés után bevállaltam egy harmadikat is, amihez már nem fűztem sok reményt. Szerencsére egy véletlen folytán megláttam a Szabó Imre szalonok hirdetését, hogy oxigénnel dúsított vitaminnal fújják meg a hajhagymákat amitől nagyobb eséllyel marad meg az új haj. Már túl vagyok a hatodik hónapon és a negyedik kezelésen, szinte az összes haj megmaradt és egyre erősödik, sőt olyan részeken is van új pihés haj, ahova nem is ültettek! Nagyon köszönöm Varga Szabolcsnak a kitartó munkáját!” 

Pali Budai (55)

HÍRESSÉGEK AJÁNLÁSÁVAL

SZAKEMBEREK VÉLEMÉNYE

Váczi Krisztián- Hajgyógyász véleménye a kezelésről

Rengeteg otthon elvégezhető és professzionális fejbőrápoló kezelésről hallottam már, melyek némelyike hatásos, de sokszor csalódnak a felhasználók. Az oxigénterápia minden egyes kezelése után jól láthatóak és érezhetőek az eredmények. Különböző haj és fejbőr problémákkal keresnek meg vendégeim a hajhullástól az ekcémáig, nem volt olyan alkalom, hogy ne eredményezte volna a probléma megszűnését a terápia. Persze ehhez az is kell, hogy a vendég komolyan vegye a terápiát és ő maga is mindent megtegyen annak érdekében, hogy fejbőre újra egészséges legyen, ezért minden esetben egy előzetes konzultációt, majd a kezelés után is részletes információt adok, mire kell figyelni.

Már maga a nagy dózisú oxigén is jó hatással van a hajhagymák fejlődésére, a vitaminkoktél, amit ezzel a sejtekbe juttathatunk pedig kiemelkedően fontos anyagokkal járul hozzá mind a bőr, mind a hajhagymák megfelelő működéséhez. Mindig izgatottan várom vendégeim tapasztalatait és figyelem fejbőrük állapotának javulását, hajhullásuk megszűnését és azt, milyen egészséges és élettel teli lesz frizurájuk.

Darabos Leila – Hajgyógyász véleménye a kezelésről

Fodrászként és szakemberként nem engedhetjük meg magunknak, hogy kizárólag a frizura szépségére fókuszáljunk, annak egészségét is vigyáznunk kell, hiszen, ha a gyökereknél jelentkezik a probléma, vághatunk akármilyen hajat, festhetjük bármilyen színűre, a hajon látszani fog, hogy problémája van. Ezért is tartom kiemelten fontosnak a haj és fejbőr jó állapotának fenntartását és segítését, ha a vendégeknek problémáik akadnak.

Rengetegen küzdenek olyan fejbőrproblémákkal, melyekre azt hiszik, nincs megoldás, pedig van! Az oxigénterápiás hajgyógyászati kezelések minden alkalmával látványos javulást érhetünk el, legyen a probléma a haj zsírosodása, fejbőrallergia, vagy hajhullás. Ajánlom mindenkinek, aki hasonlókkal küzd és szeretné felvenni a harcot egy szebb és egészséges hajkorona eléréséért.

HAJGYÓGYÁSZAINK

Jelentkezz be hajgyógyász fodrász szakembereinkhez a forradalmi oxigénterápiára!

Jelentkezz be exkluzív szalonjainkba, ahol speciális hajgyógyászati oxigénterápiánk segítségével élettel töltheted fel fejbőrödet és hajszálaidat! Kezelésünket férfi és női vendégeinknek egyaránt bizalommal ajánljuk, hogy a természetes hatóanyagok, vitaminok és az oxigén erejével segítsék elő a hajhagymák egészséges fejlődését.

ugrás fel