Kezdőoldal / BEAUTY BLOG / Királyi család ruha trendek

Királyi család ruha trendek

Királyi család ruha trendek

A brit királyi család sok szempontból lehet példaértékű az emberek számára. Akár azon ügyek miatt, amiket napi szinten képviselnek, akár az összetartás miatt, de számos nő és fiatal lány nézi irigykedve Kate Middleton ruhatárát is, amikor szebbnél szebb darabokban jelenik meg a hétköznapokon vagy egy fontosabb eseményen. Azonban nem csak a brit királyi családnak kell odafigyelnie, hogy mikor és milyen darabokban jelenik meg. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a brit, a spanyol és a holland királyi családot is olyan szempontból, hogy milyen darabokat preferálnak jobban egy-egy megjelenés alkalmával.

Brit királyi család

Ki ne ismerné a brit királyi családot! Kétség sem fér hozzá, hogy ők ma a világ leghíresebb királyi családja. A jelenlegi uralkodó II. Erzsébet maga is magára szokta vonni a figyelmet az öltözetével, hiszen szívesen hord színes darabokat. Ugyanakkor a család Kate és Meghan megjelenése sem elhanyagolható, hiszen ők is mindig gyönyörűen, elegánsan jelennek meg a különböző sajtóeseményeken, jótékonysági rendezvényeken.

kiralyi csalad ruha trendek

II. Erzsébet királynő

Nem csak Katalin hercegné vagy éppen Meghan Markle lehet példaértékű a nők számára öltözködési szempontból, hanem II. Erzsébet is. Kicsit furcsának tűnhet elsőre, ugyanakkor, ha jobban megfigyeljük, a királynő nem csak pasztell vagy sötét színeket hord. Előszeretettel választ harsány, élénk kosztümöket, hozzá passzoló kalapokkal. A kalapra pedig a protokoll miatt van szükség. Habár most már nem lenne köteles minden eseményen viselni, elég lenne csak a fontosabb ceremóniákon, ő mégis napi szinten hordja. A kesztyű pedig eredetileg azért volt fontos kiegészítő, hogy elkerüljék a kórokozók átadását. A merész színválasztásról egyszer azt nyilatkozta a királynő, hogy ha mindig bézs színű kosztümöt viselne, senki sem ismerné őt. Ennek ellenére természetesen visszafogottabb, egyszerűbb összeállításokkal is rendelkezik.

kiralyi csalad ruha trendek

Vilmos és Henry herceg

A két herceget azért vettem egy bejegyzésbe, mert alapvetően vannak olyan események, etikett szabályok, amiknek mind a kettőjüknek meg kell felelniük. Mivel mind a ketten szolgáltak a fegyveres erőknél, így bizonyos eseményeken köteles a katonai egyenruhájukban megjelenni. Ilyen esemény például minden olyan megjelenés, mely esetében valamilyen katonai célt szolgálnak. A hétköznapokban szerencsére nem ilyen kötöttek a szabályok. Ők is nyugodtan viselhetnek farmert, egy egyszerű pólót vagy lazább ingeket. Ettől függetlenül, mégis ritka az, amikor Vilmost vagy Henryt farmerban látjuk.

kiralyi csalad ruha trendek

Meghan Markle

Meghan Markle-nek, Henry herceg feleségének sokat kellett változtatnia viselkedésén, megjelenésén, miután bekerült a királyi családba. Szerencsére átugrotta ezt az akadályt, így mi is napi szinten követhetjük, milyen frizurával, milyen ruhában lép ki az utcára nap, mint nap. Mivel ő még hivatalosan az esküvőig nem része a királyi családnak, rá kicsit enyhébb öltözködési szabályok vonatkoznak. Meghan a hétköznapokban előszeretettel visel farmert, sőt még egy félelegáns viseletet is szívesen hord farmerra és inggel. Emellett természetesen, ha hivatalos megjelenése van, szeret ő is kiöltözni, ahogy a képek is mutatják.

kiralyi csalad ruha trendek
kiralyi csalad ruha trendek

Katalin hercegné

Kate Middleton Diana hercegnő óta az egyik legikonikusabb tagja a királyi családnak. Nők ezrei figyelik, mikor, melyik eseményen, milyen ruhában jelenik meg, hiszen ő az, aki a hétköznapokban is nagyon ügyel arra, hogy csinos, elegáns maradjon, mert tudja, hogy ezzel nem csak önmagát, de a királyi családot, a monarchiát is képviseli. Ha jól megfigyeljük a képeket, amiken szerepel, láthatjuk, hogy előszeretettel visel különböző egy részes ruhákat, amelyek általában térdig vagy kicsit térd fölé érnek. Ugyanakkor, ha az esemény megkívánja, ő is felveszi mind a kalapot, mind a kesztyűt, ahogy a királynő is.

kiralyi csalad ruha trendek
kiralyi csalad ruha trendek

Patonai Éva, Top Stylist fodrász, hajgyógyász, esküvői frizura stylist:

Vitathatatlan, hogy a királyi család megjelenése mindig makulátlan és tökéletes, amihez nagyban hozzájárul a frizura választásuk is. Ahogy elnéztem a képeket, látszott, hogy a fiatalabb hölgyek általában az egyszerű, kiengedett frizurát választották, aminek szerintem az lehetett az oka, hogy azt a legegyszerűbb megigazítani, ha gond adódna vele. Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha egy konty vagy egy lazább fonat kezdene szétcsúszni és nem tudnák csak egyszerűen megfésülni vagy megigazítani. Ilyen szempontból célszerű az egyszerű, kiengedett viselet. Én is csak ezt tudnám javasolni a hétköznapokra.

Ezeket a képeket nézve könnyen érezheti az ember, hogy ő nem tökéletes. Itt van egy család, akiknek mindig tökéletes a megjelenése, mi pedig, hétköznapi emberek, gyakran délután is abban a felsőben vagyunk, amit reggel leöntöttünk kávéval, vagy amit sikeresen leettünk ebéd közben. Van egy jó hírem azonban. A magabiztosságunknak ekkor sem kell elhagynia, ha legalább a frizuránk tökéletes! Ebben segíthet a következő csomag, ami rendkívül fényessé, puhává és már-már királyivá varázsolja a fürtjeinket!

A Natulique Intenzív hajregeneráló & styling csomagja nem csak élettel teli és egészséges hajért felel, de a vitamindús hajformázást is biztosítja. A termékcsomagot mindenki számára ajánljuk mindennapos hajápolásra, de vékonyszálú, gyengébb, igénybe vett haj számára tökéletes választás. A styling termékek kíméletesen biztosítanak egész napon át tartó erős tartás és dús hatást hajadnak.

György herceg és Charlotte hercegnő

Katalin és Vilmos gyermekeinek, Györgynek és Charlotte-nak is mindig makulátlan a megjelenése. Ha jobban megfigyeljük, György herceget mindig csak rövid nadrágban lehet látni. Ennek nem az az oka, hogy Katalin nem figyelne az időjárásra, hanem az, hogy 8 éves koráig a királyi család férfi tagjainak csak rövidnadrágot lehet hordaniuk. Amennyiben hosszú nadrágban látnak egy 8 év alattit, arra enged következtetni, hogy ő nem nemesi vérvonal tagja. Charlotte hercegnőre ilyen kitételek szerencsére nem vonatkoznak, őt sokkal rugalmasabban lehet öltöztetni, amit meg is tesznek a különböző, szebbnél szebb kis ruhákkal.

kiralyi csalad ruha trendek
kiralyi csalad ruha trendek

Spanyol királyi család

A spanyol királyi család talán kevésbé ismert, mint a brit, de őket sem szabad kihagyni a bemutatásból, hiszen a jelenlegi uralkodó, VI. Fülöp felesége, Letizia Ortiz is napról napra kápráztatja el az embereket a gyönyörű megjelenésével. Valamint szeretnénk még felhívni majd a figyelmet egyes különbségekre, amelyek Letizia és Kate ruhatára között figyelhető meg.

kiralyi csalad ruha trendek

VI. Fülöp

VI. Fülöp 2014 óta Spanyolország királya, azóta vezeti az országot. Az ő öltözködése nagyon hasonlít a brit királyi családhoz. Nem csak a zakók terén, hanem a protokolláris megfelelések miatt is, ugyanis VI. Fülöp esetében is elvárható, hogy minden olyan hivatalos eseményen, ahol a katonaság ügyében jár el, a katonai egyenruháját kell viselnie. Ennek az oka az, hogy még a megkoronázása előtt átvette apjától a fegyveres erők főparancsnoki címét. A hivatalos eseményeken tehát a katonai egyenruhájában láthatjuk, de a hétköznapokon ő is szereti inkább az egyszerűbb, lazább inget és zakót.

királyi család ruha

Letizia Ortiz

Ahogy a brit királyi család és Katalin vagy Meghan esetében, Letizia részéről is elvárt, hogy mindig minden rendezvényen elegánsan jelenlen meg. Ennek ő is mindig eleget tesz. Neki mondjuk sokkal könnyebb is megfelelnie a protokollnak, mint mondjuk a brit királyi család nő tagjainak. Letiziának ugyanis nem kell minden kültéri, hivatalos eseményen kalapot viselnie, és még a királynő sem tiltja meg neki, hogy platformos cipellőt vegyen fel. Hiszen Kate-ék esetében ez áll fenn, mivel a királynő nem szereti ezeket a cipőket. Letizia kicsit szabadabban öltözködhet, ami meg is látszik a képeken. Vannak neki is kifinomult, elegáns ruhadarabjai, ugyanakkor az ő ruhatárában megtalálható néhány merészebb darab is.

kiralyi csalad ruha trendek
kiralyi csalad ruha trendek

Leonóra és Zsófia

A két infásnő, mint két tojás. Joggal hihetné akárki, hogy ikrek. Pedig van közöttük két év korkülönbség. Az immár 11 és 9 éves lányok öltözködésére szintén nagyon figyelnek a királyi család tagjai. Viszont arra is gondosan ügyelnek, hogy a két lányt ne érje különösebb megkülönböztetés az öltözködés miatt. Ezért is figyelhető meg, hogy majdnem minden rendezvényen ugyanolyan ruhában jelennek meg, annyi különbséggel, hogy más színt választanak. Ez azért is lehet fontos még a királyi családnak, hiszen az összetartozást fejezik ki ezzel a megnyilvánulással is. Persze ezt az összetartozást tovább erősíti, amikor ugyanolyan öltözetben jelennek meg. Akkor pedig tényleg olyanok, mint az ikrek.

kiralyi csalad ruha trendek

Holland királyi család

A holland nép is rettentően büszke a királyi családjára és joggal lehet az. Náluk 1890 óta ülhet a trónra női uralkodó, ami kész szerencse, hiszen a holland királyi családban elég gyakran lányok születnek. 1890-ben Vilma került trónra, őt követte Julianna, majd Beatrix, aki végül uralkodásának 33. évfordulóján adta át a trónt fiának, Vilmos Sándornak, aki jelenleg is Hollandia királya. Ha már a nőági öröklésről esett szó, a következő uralkodó szintén nő lesz, hiszen Sándornak 3 gyönyörű lánya született feleségétől, Maximától.

kiralyi csalad ruha trendek

Vilmos Sándor

Vilmos Sándornak, mint Hollandia királyának szintén számos protokollária szabálynak kell megfelelnie. Ahogy a korábbiakban említett Vilmosnak és VI. Fülöpnek, neki is katonai egyenruhában kell megjelennie, amennyiben katonai ügyekben képviseli a királyi házat. Szintén látható az ő öltözködésén is, hogy eleget tesz az elvárásoknak és mindig elegánsan, zakóban jelenik meg, valamint szívesen variálja a nyakkendőket annak megfelelően, hogy éppen milyen eseményre hivatalos. Habár fiatal korában a sajtó ráaggatta a “sörherceg” jelzőt, mostanra kiérdemelte, hogy ez lekopjon a neve elől.

kiralyi csalad ruha trendek

Máxima Zorreguieta

Az argentín származású Máxima is mindig tökéletesen mutat férje mellett. Habár nála nem elvárás a kalap viselete, mégis előszeretettel hordja. Hétköznapokon szívesen visel különböző térdig érő darabokat, ugyanakkor ha elegánsabb megjelenést követel az esemény, szívesen bújik hosszú, földig érő ruhákba. Lehet, hogy az öltözködésben nem befolyásolják különböző szabályok Máximat, a házasságkötésükön és Vilmos Sándor beiktatásán az édesapja mégsem lehetett ott katonai múltja miatt. Van amiben tehát enged a holland királyi protokoll, viszont van, amihez tartja magát a királyi ház.

kiralyi csalad ruha trendek
kiralyi csalad ruha trendek

Amália, Alexia, Ariana

Vilmos Sándor és Máxima 3 gyönyörű lánygyermekkel ajándékozta meg a holland királyi családot, közülük is Amália a legidősebb, aki jelenleg a trónörökös. Ahogy a szülők, a gyerekek öltözködése is mindig makulátlan. Az egyes eseményekre, hivatalos megjelenésekre szívesen öltöztetik a lányokat ugyanolya ruhába. Ennek is több oka lehet. Egyrészről a családi összetartozás, másrészről pedig a lányok is nagyon hasonlítanak egymásra, így pedig még szorosabbnak látszik a kapcsolat közöttük. Az amúgy is mindig életvidám gyerekek nagyon szépen mutatnak egymás mellett a szőke fürtjeikkel és csinos kis ruhákban.

kiralyi csalad ruha trendek
kiralyi csalad ruha trendek

Ahogy láthattuk, tehát, a királyi családoknak nagyon sok protokollnak meg kell felelniük, legyen szó akár öltözködésről, akár viselkedésről. Ami viszont elmondható, hogy a megjelenésük mindig makulátlan! Ha a tökéletes megjelenéstől már csak valamilyen haj- vagy fejbőrproblémád választ el, akkor próbáld ki oxigénterápiás kezelésünket! Az oxigénterápia bármilyen hajas fejbőrprobléma esetén használható, és csökkenti a gyógyulási és regenerálódási időt. Tudj meg mindent a kezelésről! 

Szerző: Puskás Bettina

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel

open

Érdekelnek a természetes hajápolási tippek szakembereinktől? Iratkozz fel hírlevelünkre!       Hírlevél feliratkozás