Kezdőoldal / BEAUTY BLOG / Gesztenyebarna hajszín trend

Gesztenyebarna hajszín trend

Gesztenyebarna hajszín trend

Gesztenyebarna hajszín trend

Manapság teljesen megszokottá vált már, hogy nem csak a természetes árnyalatokat viselik szívesen a nők, hanem bátrabban válogatnak a színek közül és akár kék, zöld vagy pink frizurával is megjelenhetnek. A természetesség azonban még mindig rejt magában valami titokzatosságot, különlegességet. Így pedig a gesztenyebarna hajszín is egy ilyen árnyalat. Azt sugározza, a viselője nem akar ugyan kitűnni a tömegből, de nem is szeretne beleolvadni sem. Szeretne egyedi lenni, de úgy, hogy közben a maga természetességét is megtartja.

gesztenyebarna hajszín

Kinek ajánljuk?

Sokan szokták mondani, hogy mindenkinek az a hajszín áll a legjobban, amilyennel a természet megáldotta. Vannak, akik ezzel vitatkoznának ugyan, de abban mindenki egyetért, hogy ha hajfestésre adjuk a fejünk, akkor semmiképp ne döntsünk meggondolatlanul. Alaposan meg kell fontolni, hogy milyen színt választunk, azt is meg kell tervezni, hogy az adott színnek melyik árnyalatát. De ezt hogyan is tudjuk megtenni? Mire kell figyelni? Megmutatjuk nektek a gesztenyebarna hajszín esetében.

Nézd meg a szemed színét!

A barna hajszín alapvetően a barna vagy zöld szemszínhez passzol a legjobban, így a gesztenyebarnát is nyugodtan választhatjuk, ha ilyen színű szemmel rendelkezünk. Ennek a párosításnak pusztán csak az az oka, hogy a barna szem-barna haj kombináció természetességet sugall, mintha nem is festetve lenne a hajunk.

Figyelj a bőrtónusodra is!

A bőrtónusok tekintetében megkülönböztethetjük egymástól a világos, középbarna és sötét bőrtípust. Minden bizonnyal tudod, hogy melyik csoportba tartozol, ha viszont nem, adunk egy kis segítséget. A világos bőrtípusú emberek akár 10 perc alatt képesek leégni a napon és nagyon nehezen barnulnak. Ha középbarna bőrtípussal rendelkezel, akkor fényvédőkrém használata mellett is szépen lebarnulsz, ugyanakkor hosszú idő után a napon le is tudsz égni. A sötét típust pedig kreol bőrnek is szokták hívni, ők tipikusan azok az emberek, akik szinte soha nem égnek le és viszonylag rövid idő alatt is képesek lebarnulni.

Így, hogy most már meg tudod állapítani a bőrtípusod, elmondjuk, melyik az, amelyikhez nyugodtan választhatod a gesztenyebarna hajszínt. A középbarna és kreol bőrtípusú emberek is nyugodtan választhatják ezt a színt, hiszen őket nem fogja sápasztani.

colour-shield-hair-scalp-hairwash

Ha a festés mellett döntöttél, ne feledkezz meg hajad megfelelő ápolásáról sem!

Használd a Natulique Colour Shield Hair & Scalp Hairwash színvédő sampont, amit kifejezetten festett hajra fejlesztettek ki! A hajszínvédő sampon a festett haj színét megőrizve tisztítja meg a hajszálakat a szennyeződésektől. Az organikus olajokat és vitaminokat tartalmazó sampon beburkolja a festés során roncsolódott felhámot, megerősíti a hajszálakat és megvédi a hajszínt a kopástól. Segít hosszú távon megőrizni a festett hajszínt. Nem kell többé aggódni, hogy festés után a haj elveszti tartását és intenzív színét, a Natulique Colour Shield Hair & Scalp Hairwash prémium színvédő sampon tökéletes védelmet biztosít!

Variációk gesztenyebarna hajszín esetében

Csak természetesen!

Ha a gesztenyebarna hajszín mellett döntünk, a leggyakrabban az áll a háttérben, hogy szeretnénk a lehető legtermészetesebben kinézni. Erre pedig ez a hajszín tökéletes választást nyújthat, amennyiben az egész hajkoronánkat ugyanazzal az árnyalattal festetjük be. De miért is érezzük a barna hajszínt olyan természetesnek? Ennek az az oka, hogy az európai és amerikai emberek legnagyobb részének barna a természetes hajszíne, amiért egy eumelanin nevű anyag felelős. Mivel ezt látjuk napi szinten, ezért ezt fogjuk “normálisnak” is tekinteni.

gesztenyebarna hajszín

Barna és ombre párosítása

Ha esetleg természetességre vágynál, de túl egyhangúnak vagy unalmasnak gondolnád az egyszínű barna hajat, akkor is tudunk alternatívát kínálni. Az elmúlt pár évben amúgy is nagyon divatos lett az ombre, hát miért ne választhatnád te is a barna hajszín mellé? Az egészen biztos, hogy különlegessé teszi majd a végeredményt. Ha inspirálódnál esetleg egy kicsit, akkor olvass bele a cikkünkbe, amiben a 2018-as őszi-téli ombre hajszín trendekről írunk.

gesztenyebarna hajszín

Melírral bolondítva

A barna hajat nem csak ombre festéssel lehet különlegessé tenni, hanem melírral is. Ez miért lehet jó ötlet? Halvány melír csíkokkal napszítta hatást érhetünk el, ezzel pedig egy kis nyarat csempészhetünk a hidegebb évszakokba is. Ha 1-2 árnyalattal világosabb tincseket festetünk a hajunkba, akkor természetes hatást érhetünk el, ha pedig még világosabbakat, akkor igazán különleges, játékos lehet a végeredmény.

Ha kedvet kaptál, nézd meg a galériánkat, melyben összeszedtük neked néhány fodrászunk munkáját! Ha pedig tetszettek a képek és esetleg te is kedvet kaptál a gesztenyebarna hajszínhez vagy csak feldobnád a frizurádat, jelentkezz be online, foglalj időpontot és szépülj!

 

Ha pedig már gesztenyebarna a hajszíned, akkor sem szabad megfeledkezned hajad megfelelő ápolásáról, hiszen ha nem gondoskodunk róla kellőképpen, könnyen fénytelenné és töredezetté válhat. Ha érdekel, hogy milyen hajszerkezet regeneráló kezeléseink vannak, akkor a gombra kattintva részletesen és tájékozódhatsz róluk!

Szerző: Puskás Bettina

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel

open

Érdekelnek a természetes hajápolási tippek szakembereinktől? Iratkozz fel hírlevelünkre!       Hírlevél feliratkozás