Kezdőoldal / BEAUTY BLOG / Emlékezetes frizurák

Emlékezetes frizurák

Emlékezetes frizurák

Stílus ikonok mindig voltak és lesznek. Olyanok, akik úgy néznek ki, mintha most léptek volna le a filmvászonról, tökéletesek és irigylésre méltóak. Akikről most lesz szó, Ők a filmvásznon „kaptak” egy olyan frizurát, amivel divatot teremtettek és a fodrászok nap, mint nap találkoztak velük egy-egy kivágott papír fecnin, amit lobogtatott a kedves vendég, hogy márpedig Ő is olyat szeretne. Ismerjük meg, melyek azok az emlékezetes frizurák, amik ma is megállják helyüket.

 

Veronica Lake (1922-1973)

A „Peekaboo” (azaz „Kukucs”), a 40-es évek legelterjedtebb frizura divatjának számított világszerte, köszönhetően a 151 cm-es színész- és modell karriert befutott szexbombának, Veronica Lake-nek. A jobb szemét eltakaró vállig érő, hullámos szőke hajával stílusikon lett. Évekig hordta ezt a fajta hajviseletet, pedig egyáltalán nem ragaszkodott ehhez az imidzshez. Olyannyira, hogy a II. világháború alatt levágatta, és egy könnyebben kezelhetőbb frizurát választott. Városi legendák szerint megkérték Őt erre, hisz rengeteg nő követte, mint divatdiktátort, hogy a gyárakban dolgozó nők nehogy balesetet szenvedjenek a „divathaj” miatt.

Bridget Bardot (1934- )

A francia színésznő divatba hozta a „szélfútta” hatást, ezért (és persze még sok másért) imádjuk azóta is. A 60-as években az igazi szexepilt ábrázolta, egy meglehetősen prűd korszakban. Az enyhén tupírozott, művészien kócos, hosszú szőke fürtjeit rengetegen utánozták és érezték magukat rendkívül divatosnak és érzékinek tőle. Nem is csoda, hisz ez a hajirányzat annyira meghatározó volt, hogy ma is tökéletesen megállja a helyét. Elronthatatlan és önbizalom növelő hatással bír!

Mia Farrow (1945- )

1967-ben Vidal Sassoon új korszakot teremtett az ikonikus hajtrendben, mikor Mia Farrow haját fiúsan extra rövidre vágta, a Rosemary gyermeke című misztikus filmdráma forgatása előtt. Mia férje, Frank Sinatra kifejezetten ellenezte, sőt megtiltotta a színésznőnek, hogy levágassa a haját. Sinatra felháborodása annak tudható be, hogy sem a filmvásznon, sem a valós életben nem volt (akkor még) megszokott ez a fiús hajviselet a hölgyek körében.

Farrah Fawcett (1947-2009)

Éljen a 70-es évek! A Charlie Angyalaiból (1976, bűnügyi tévésorozat) híressé vált Farrah Fawcett divatba hozta ismét a hatalmas hajzuhatagot. A híres sorozat előtt is találkozhattak már a sztárral és a hajával. Karrierje elején, a népszerűségét elősegítette az a bizonyos vörös fürdőruhás képe, ami 12 millió példányban kelt el, és az amerikai férfilakosság garázsaiban kivétel nélkül megtalálható volt.

Jennifer Aniston (1969- )

Mindenki Rachel-je a 90-es években életre keltette a „Rachel hajat”. Az eddigiekkel ellentétben, ez a frizura közel sem volt könnyen kezelhető. Maga a sztár nem rajongott ezért a hajviseletért, de csak jó pár évvel később árulta el a miértjét. Sosem tudta magának beszárítani olyan dögösre, mint a fodrásza. A stílust Chris McMillan találta ki, így nem csoda, hogy Ő értett a legjobban hozzá. A forgatások előtt rengeteg időt vett el az, hogy minden tincs tökéletesen álljon, mégse tűnjön túl mesterkéltnek. Chris McMillan, így állandó szereplővé vált a színésznő mellett a nevesebb események előtti készületekben is.

Sarah Jessica Parker (1965- )

Ha az emlékezetes frizurák a téma, emellett nem mehetünk el. A csípős nyelvű újságíró karakterét megformáló, Sarah Jessica Parker hajzuhataga az első résztől kezdve végigkísérte a sorozatot (Sex and the City, 1998-2004). A „szélfutta” stílus visszaköszön, viszont a laza hullámok helyett a göndörrel párosítva. Carrie Bradshow ismertette meg a világgal a Manolo Blahnik márkát –hálásak vagyunk érte J  Sarah Jessica Parker mára elhagyta a „Carrie stílust”, nem szerette, ha a karakterhez hasonlították, és most jobban néz ki, mint valaha.

Ha viszont már pontosan tudod, hogy „Carrie” hajat szeretnél, akkor a Curl Defining hajgöndörítő krém a legjobb választás a számodra.Tökéletes tartást ad, rendezettebbé teszi a göndör fürtjeidet, elnehezedő érzet nélkül. Első használat után le sem akarod majd tenni többet. A hajgöndörítő krém olyan organikus hajformázó, ami nem csak a tökéletes tartást biztosítja, hanem véd a hőhatás és a környezeti károsodás ellen is. Alkoss vele Te is emlékezetes frizurát minden nap!

haj trendek 2020

Reméljük te is imádod ezen emlékezetes frizurák egyikét! Ha Te is épp egy kis változtatáson gondolkodsz, de egy kicsit elveszettnek éreznék magad a különböző stílusokban, kérd ki profi fodrászaink véleményét. Legyen szó akár egy vagány rövid vagy egy középhosszú alapról, munkatársaink segíteni tudnak abban, hogy az arcformádhoz milyen fazonú, illetve a bőröd színéhez, milyen színű frizura állna a legjobban. Jelentkezz be hozzánk!

Szerző: Bogya Marianna

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel

open

Érdekelnek a természetes hajápolási tippek szakembereinktől? Iratkozz fel hírlevelünkre!       Hírlevél feliratkozás