Kezdőoldal / BEAUTY BLOG / Blunt haj trend

Blunt haj trend

Blunt haj trend

A blunt haj trend egyre divatosabb lett a nők körében. De mi is ennek az oka, mi is ez a blunt technika? Ez lényegében a “nyers vágás” technika, ami annyit jelent, hogy a hajat vágáskor teljesen egyenesre levágják és nem próbálnak meg természetes hatást elérni a vékonyításával. De miért is jó ez? Egyrészt, mert egészségesnek tűnik a hajvég. Másrészt, azok a hölgyek, akik vékony szálú hajjal rendelkeznek, sokkal dúsabb hatást kelt, így optikailag úgy tűnhet, sokkal dúsabb a frizurájuk. Szerencsére ez egy olyan technika, aminek köszönhetően rengeteg nő megtalálhatja álmai frizuráját. De lássuk csak, milyen blunt haj trend az, ami örök klasszikusként hódítani fog!

Blunt hosszú hajhoz

A blunt haj trendről sokaknak a Kleopátra-frizura jut eszébe, pedig nem kellene így lennie. Ennek a technikának a lényege ugyanis mindössze annyi, hogy gyönyörűen, egyenesre levágják a haj végét. Ez pedig működik hosszú haj esetében is! Legyen akár derékig, akár hátközépig érő hajad, a blunt egy jó választás lehet, főleg, ha vékony szálú hajjal rendelkezel. Ennek a technikának köszönhetően egészséges, makulátlan összhatást láthatunk egy jól kivitelezett blunt esetében! Az egyetlen hátránya talán annyi, hogy fokozottan oda kell figyelned az ápolására, hiszen ahhoz, hogy ilyen gyönyörű maradhasson, gondozni kell a haj teljes hosszát!

blunt haj trend

Klasszikus, vállig érő fazon

Ez egy tökéletes forma majdnem minden arcformához, valamint átmenet a vagány rövid és a nőies hosszú haj között. Játékosságot sugall viselőjének, mindamellett pedig még ez is tökéletesen variálható. Akár kiegyenesítve, vagy hullámosan is remek választás lehet viselőjének. Ha pedig egy kis extra különlegességet szeretne csempészni kinézetébe, annak érdemes lehet beszereznie valamilyen kis masnit, hajpántot, különlegesebb csatot. Hiszen ezekkel a kis kiegészítőkkel teljesen más hatást érhetünk el, mint a kiengedett hullámos vagy egyenes hajunkkal.

blunt haj trend

A vagány rövid blunt

A blunt technika rövid haj esetén egy nagyon vagány és merész végeredmény lesz, ami egészen biztos, hogy egyedivé teszi viselőjét. Ahogy a hosszú hajnál is kiemeltük, itt is fontos megjegyeznünk, hogy a blunt estében fokozottan oda kell figyelni a haj megfelelő ápolására. Hiszen, ha nem kapja meg a megfelelő tápláló olajokat, akkor könnyedén eltöredezhet a hajvég, így pedig frizuránk veszít gyönyörű és egészséges kinézetéből.

blunt haj trend

A gyönyörű, egészséges blunt frizura érdekében!

Ahogy említettük, külön figyelmet kell fordítanunk hajunk megfelelő ápolására, ha ezt a vágástechnikát választjuk. Érdemes egy olyan hajápoló terméket választani, ami hatóanyagainak köszönhetően fokozottan táplálja a hajkoronát. De szerencsére tudunk Neked segíteni ebben a döntésben is. Mi a Natulique termékcsalád marokkói argánolaját javasoljuk! A termék különlegessége, hogy 100%-ban organikus vitamin- és ásványi anyag tartalom mellett táplálja és regenerálja a töredezett, roncsolt hajvégeket.

Hullámos blunt

A hullámok szinte minden hajtípust játékossá tudnak tenni. Pontosan így van ez a blunt esetében is. Akár hosszú, akár rövid vagy éppen vállig érő fazonról is legyen szó, a hullámok fel tudják dobni a frizurát. Nőiességet sugároznak, de mégis a kissé rendezetlen és kusza tincseknek köszönhetően nem kelt mesterkélt hatást. Ez a lehető legtermészetesebb fazon, amit a blunttal viselni lehet. 

blunt haj trend

Szögegyenes frizura

A blunt frizura különleges, egyenes vágása melyik formavilág mellett mutatna szebben, mint az egyenes, vasalt haj. Ez az ugyanis, ami mellett tökéletesen megmutatkozik, hogy teljesen egyenesen van vágva a haj vége. Ezen frizuratípus esetében látszik a legegészségesebbnek, a legápoltabbnak a hajkorona. Viszont a vasalás miatt itt is fokozottan figyelnünk kell a megfelelő termékek használatára, nehogy a hőhatásnak köszönhetően teljesen roncsolódjon a hajvég.

blunt haj trend

Blunt göndör hajból

Ez a technika nem csak azoknak kedveskedik, akiknek egyenes hajuk van, vagy szeretik vasalni vagy hullámosítani. A blunt ugyanis nagyon jól áll a kifejezetten göndör hajú lányoknak is! Szintén egy nagyon különleges végeredményt láthatunk, ha a göndör fürtöket vágjuk le teljesen egyenesen. Kicsit kerekebb, szélesebb lesz a frizura alja, ami azoknak szintén jól jöhet, akiknek vékony a hajuk vagy éppen kicsit kevesebb hajszáluk van, hiszen optikailag úgy fog mutatni, mintha őket is rengeteg és dús hajjal áldotta volna meg a természet.

blunt haj trend

A blunt haj trend minden kétséget kizáróan nagy népszerűségnek örvend a nők körében. Ha Te is ennek a kipróbálása mellett döntenél, de nem érzed hozzá megfelelőnek hajad állapotát, akkor az oxigénterápia segít! A kezelés képes sejt szinten regenerálni a hajat, így hajszálaid nem csak sűrűbbek és egészségesebb lesznek, de új fényt is kapnak. Nézz utána most a terápia jótékony hatásainak!

Szerző: Puskás Bettina

Related Posts

ugrás fel

open

Érdekelnek a természetes hajápolási tippek szakembereinktől? Iratkozz fel hírlevelünkre!       Hírlevél feliratkozás