Kezdőoldal / BEAUTY BLOG / 5+1 alkalmi frizura rövid hajból

5+1 alkalmi frizura rövid hajból

5+1 alkalmi frizura rövid hajból

5+1 alkalmi frizura rövid hajból

A nagyobb eseményekre mindenki szereti kicsípni magát és kicsit elegánsabban megjelenni, mint a hétköznapokban. Az esküvőszezon kezdetétől sok rövidebb hajú nőnek okoz problémát, hogyan varázsolja a hétköznapok praktikus hajviseletét elegáns frizurává. Ha Te is ezzel a problémával szembesültél, nem kell tovább keresned! Van 5 frizuratippünk, hogyan készíthető alkalmi frizura rövid hajból.

1. Elegáns hullámok

A short bob és a long bob is viszonylag rövid frizurák, mindkettő feldobható elegáns hullámokkal. Ha szereted kiengedve hordani a hajad, akkor ragadj hajformázót. Mindig professzionális finish terméket használj, hogy frizurád változatlanul tündököljön a nap végén is. Amennyiben nem bízol a kézügyességedben, bízd a profikra az alkalmi frizura kialakítását. Minél rövidebb a hajad, annál kisebb loknikat érdemes készítened belőle, különben kisebb volumenűnek tűnhet a frizurád. Ha az arcod körül pár tincset extrán göndörítesz és a szemed elé helyezel, titokzatos hatást érhetsz el. Amennyiben van frufrud, varázsolj lágy esést neki egy nagyobb hullámmal.

Hullámos alkalmi frizura rövid hajból

2. Vagány félkonty

A félkonty a haj felső 1/3-ának kontyba kötését jelenti. Elkészítése előtt fésüld ki az egész hajad és figyelj, hogy az alsó 2/3 ne kócolódjon az alkalmi frizura elkészítése során. Ez az alkalmi frizura rövid hajból is mutatós, fiatalos, bohó, tökéletesen alkalmas nyári partikra és lazább stílusú esküvőkre. Feldobhatod pár kósza tincs kihagyásával, amelyeket nyugodtan hagyj az arcodba omlani. Díszítheted virággal vagy használhatsz mintás hajgumit az elkészítéséhez, de önmagában is mutatós.

vagány alkalmi frizura rövid hajból

3. Magas lófarok

Ha elég hosszú a hajad a lófarokhoz, de nem tudsz otthon magabiztosan kontyot varázsolni a frizurádból, próbáld meg a szokásosnál magasabban összefogni a tincseid. A magasra kötött lófarok elegánsabban mutat, mint az alacsonyra kötött változat. Kicsit tupírozd fel a hajad, vagy használj hajhabot, hogy dúsabbnak, többnek hasson a hajad. Ha a lófarokba elkészítés után loknikat sütsz, még elegánsabb, még különlegesebb frizurát kapsz eredményül. Érdemes minél hosszabb csillogó hajdíszt választanod, hiszen attól hosszabbnak tűnik majd a lófarok is. Ha elég hosszú a hajad hozzá, megpróbálhatod a középre kötött lófarkad felcsatolni, amitől szebb lesz az esése a copfnak, ugyanakkor jobban összeszedi a kósza tincseket a hajgumi, mintha csak csatot használnál.

Lófarok alkalmi frizura rövid hajból

A rövid haj összefogása mindig kis rakoncátlan tincsekkel való küzdelemmel jár. Ha egész estés bulit tervezel, vagy esküvőre csípted ki magad és fontos a frizurád tartása, válassz professzionális fixálót. A Natulique Medium Hold Hair Spray extra erős, általa frizurád is extra tartós lesz! A spray nem nehezíti el a hajad, azonnali tartást ad látható nyomok és merev hatás nélkül. Szabadulj fel, érezd jól magad – nem kell többé aggódnod, hogy zilált lesz a frizurád a buli hevében. Távozz az eseményről épp olyan magabiztosan, ahogy megérkeztél.

4. Hajfonat variációk

Az alkalmi frizura rövid hajból is lehet díszes és mutatós. Válassz ki pár tincset és fond be. A fonatok nem csak elegánsak, egyedi frizurát kölcsönöznek viselőjüknek sokszínűségükkel. Fonhatsz féloldalas díszítést a hajadba, de szimmetrikus fonatot is választhatsz. Befonhatod a teljes hajhosszt is, ez esetben kontyot tudsz formálni a fonatodból. Egy apró fonat jól mutat egy szép tavaszi- vagy nyári ruhával, alkalmi sminkkel esküvőre és egyéb szabadtéri eseményre is kiválóan hordható. Ne felejtsd el hajlakkal fixálni a fonatod, hogy ne kelljen hullámcsatok tömkelegét használnod a megfelelő rögzítésre, mert az ront a frizurád összhatásán.

Alkalmi fonatok rövid hajból

5. Elegáns konty

Ha alkalmi frizura, akkor a legtöbb nőnek az extravagáns kontyok jutnak eszébe. Rövid hajjal sem kell csüggedni, hiszen a tincsek begöndörítése és laza feltűzése máris konty hatását kelti. A hajvégek behajtása a kontyot tartó szivacspárnák alá pedig szoros kontyot eredményeznek. Érdemes rövid hajhoz kicsit nagyobb szivacspárnát választani, hogy mutatósabb kontyot kapjunk. Szoros kontyot egyszerűbb long bob frizurából kialakítani, de érdemes próbálkozni a short bob variánsokkal is. Minél lazább, “kócosabb” kontyot választunk, annál egyszerűbb növelni a haj volumenét, hosszabb látszatot kelteni a rövid frizurának, ezért az igazán rövid hajhosszhoz ezt a stílust ajánljuk.

Konty alkalmi frizura rövid hajból

+1 Kiegészítők

Ha extra rövid a hajad – például pixie frizurát hordasz – akkor fejtörést okozhat, hogy csípd ki magad egy elegánsabb alkalomra. Szerencsére számodra is van megoldás: az extra rövid hajhoz válassz erősebb sminket és nagyobb kiegészítőket, ékszereket, hogy megjelenésed eltérjen a megszokottól. De vigyázz! A kevesebb néha több. Ha nagy fülbevalót választasz, inkább csak egy hozzá illő gyűrűt válassz, ne viselj nyakéket is. Hasonlóan, ha nagy hajdíszre esik a választásod, hanyagold a hangsúlyos fülbevalót, inkább hozzá illő nyakékkel kombináld azt. Az erős sminknél is figyelj, hogy vagy a szemed, vagy a szád legyen kiemelve – hiszen nem bohócnak, hanem elegáns hölgynek sminkeled magad. Bánj merészen a színekkel és mintákkal, kísérletezz és indulás előtt ellenőrizd a tükörben, hogy a stílusodhoz illő eleganciát sugárzod-e.

Kiegészítők rövid hajhoz

Ha neked is sok fejfájást okozott a megfelelő alkalmi frizura rövid hajból, a cikkben leírtakat beépítheted a saját stílusodba. Mindig figyelj arra, hogy a frizurád passzoljon a ruhádhoz és a sminkedhez is. Ha extravagáns kontyot vagy sok fonatot választasz, legyen visszafogottabb, természetesebb sminked, ha lágyabb hullámokat, egyszerűbb frizurát választasz, választhatsz hozzá erősebb sminket, ami jobban kiemeli a szemed. Az összhangot megtörheted az előnyös vonások kiemelésével, de figyelj arra, hogy ne próbálj mindent egyszerre kiemelni!

Ha mindig ki akartad próbálni a rövid hajat, de tartottál tőle, hogy elvesztenéd nőies eleganciád, ez a cikk a bizonyíték rá, hogy nem kell ettől félned. A nyári fesztivál- és esküvőszezonra válassz regeneráló kezeléseink közül, ha pedig most váltanál, mesterfodrászainkkal konzultálhatsz, hogy az új frizurád tökéletesen illeszkedjen hozzád és a stílusodhoz. A rövid haj kényelmes és praktikus a mindennapokban, fiatalos, vagány, ugyanakkor elegáns és nőies is tud lenni egy apró változtatással. Ha úgy érzed, eljött a Te időd, foglalj időpontot!

Szerző: Lőrincz Ágnes

Related Posts

PESTSZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+36 70 942 6348
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

ugrás fel

open

Érdekelnek a természetes hajápolási tippek szakembereinktől? Iratkozz fel hírlevelünkre!       Hírlevél feliratkozás